Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Amalfi Kust

 

Aan de Amalfi kust zijn duizenden wandelpaden met als bekendste de “Sentiero degli Dei” de “Pathway of the God” en de “Maestra dei Villaggi”, welke minstens duizend jaar oud zijn en tevens de hoofdweg is van de middeleeuwse zee Republiek Amalfi. Maar ook de minder bekende wandelpaden zijn net zo mooi! Vanaf de zee naar de bergen of visa versa, er zijn altijd schitterende uitzichten.

De routes waar u doorheen wandelt, lopen door mooie kleine dorpjes, wijngaarden en olijfbossen, mediterraan struikgewas en bossen met levende rotsen en kastanje bossen. De wandelroute kan worden beschouwd als de “klassieke” route langs de kust. Tijdens het wandelen komt u langs alle beroemde kustplaatsen en deze worden wel als de mooiste wandelingen van Italië genoemd.

Wandelreis langs Amalfi, Ravello, Praiano en Positano

Tijdens het wandelen zult u de tijd hebben om dorpen te bezoeken die een must zijn om te zien. De wandelroute gaat niet alleen door Amalfi zelf heen. Ook gaat de route door Atrani, het dorp dat prachtig bewaard is gebleven door de eeuwen heen. Verder gaat de route door Ravello met zijn prachtige villa’s en langs het rustige dorpje Praiano. Als laatste wandelt u door het landschappelijke en modieuze Positano.

amalfi-ravelloU loopt over goed onderhouden wandelpaden, door het prachtige landschap met prachtige terrasvormige citroenbomen, wijngaarden en culturele schatten zoals kapellen, oude boerderijen, watermolens, villa’s en dorpen waar u even kunt zitten en ontspannen met een hapje en een drankje. Op deze tour ontdekt u waarom Amalfi de beroemdste kust is van Italië. Ook merkt u dat u slechts op honderd meter afstand van de drukte, omringd bent door de natuur waarvan u erg kunt genieten.

Amalfi is waarschijnlijk de mooiste kust van Italië. De Costiera Amalfitana ligt aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Dit schiereiland heeft indrukwekkende bergen die bescherming bieden tegen de koude noordelijke winden, en daarom een prachtig klimaat heeft het hele jaar door. Het landschap is enorm gevarieerd en omringd door steeds wisselende uitzichten, mooie kerkjes, ruïnes van kastelen, oude boerderijen, en het mooiste van alles is misschien wel dat u alles te voet kunt ontdekken!

amalfi-positanoDe moeilijkheidsgraad van de deze wandeltocht is een lichte tot gemiddelde zware tocht, die geschikt is voor mensen die enige ervaring hebben met lopen en een goede algemene fysieke conditie hebben. De meeste wandelingen gaan over goed onderhouden paden, een deel van de paden is bewegwijzerd en elders dient deze gevold te worden met de kaart. De gemiddelde looptijden zijn 5 – 6 uur per dag.
Deze tour is dan ook een goede optie voor een prachtige wandelreis. Door het prachtige klimaat is deze wandeling al vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst te boeken.

+31 0528 746013

Zoeken op website