Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reis details Amalfi kust

 

Accommodaties en maaltijden

Alle nachten worden doorgebracht in mooie karakteristieke familie hotels. (meestal 3-sterren, 4-sterren is mogelijk op aanvraag). Alle kamers beschikken over een eigen badkamer.

Elke accommodatie bestaat uit een overnachting en ontbijt. Hierbij is geen avondeten inbegrepen, maar u bent vrij om te kiezen uit de brede keuze restaurants in het gebied. Bij de eigenaar van de accommodatie kunt u terecht voor tips over restaurants. Bij sommige gelegenheden kunt u bij het hotel eten.

Er zijn geen picknick lunches inbegrepen bij de reisprijs, maar die kunnen op verzoek en tegen betaling worden voorbereid door de eigenaren van de accommodaties. Als u zelf uw lunch wilt klaarmaken kunt u alle benodigdheden kopen in de dorpen waar u verblijft. Maar u kunt ook lekker lunchen in restaurants waar u langs op de route bent.

Nachten 1, 2 en 3
De eerste drie nachten worden doorgebracht in Amalfi, de oudste hoofdstad van de Amalfi kust. Hier wordt u verwelkomd en verblijft u in een net gerenoveerd  3 sterren hotel of een prachtig 4 sterren hotel in het centrum van de stad. Beide hotels liggen in het centrum en op loopafstand van de kust.

Nachten 4 en 5
Deze nachten worden doorgebracht in het kleine dorp Praiano, in een mooi 3 sterren hotel en op loopafstand van enkele mooie stranden. Voor degene die hier een dag langer willen verblijven is daar een mogelijkheid voor.

Nachten 6 en 7
De laatste twee nachten worden doorgebracht in het romantische en moderne stadje Positano met zijn karakteristieke huizen gebouwd op de steile hellingen van de bergen. U kunt hier in een comfortabele 3-sterren hotel verblijven of in een groter 4-sterren hotel. Alle hotels zijn op loopafstand van de kust (langs de prachtige kleine steegjes en trappen).

Moeilijkheidsgraad

Relatief makkelijk. Meestal zijn het makkelijke wandelingen op goed onderhouden paden. Niettemin zijn er soms wandelingen bergopwaarts met soms ruwe oppervlakken. Sommige dagen zijn er verkorte versies van de reis mogelijk.

Fitheid
Een goede conditie is niet nodig maar mensen moeten wel minimaal 5 uur per dag in de hete zon kunnen lopen over stoffige en/of stenen paden.

Voetpaden
De meeste paden zijn relatief goed onderhouden, maar tijdens het seizoen kunnen een aantal paden overgroeid zijn. We zijn steeds in contact met de lokale autoriteiten om de paden schoon te houden. Indien dit niet het geval is, geef dit dan aan ons door zodat wij contact kunnen opnemen met de plaatselijke gemeentes.

Bewegwijzering
Een groot stuk van de reis is bewegwijzerd (gedeeltelijk door ons). Elders is het belangrijk samen de routebeschrijving te volgen door middel van de routekaarten. Met deze routekaarten is het altijd mogelijk om uw route te vinden.

Inbegrepen bij de reis

3 nachten in Amalfi ***/**** -overnachting en ontbijt
2 nachten in  Praiano *** – overnachting en ontbijt
2 nachten in Positano ***/**** – overnachting en ontbijt.
1 keer het vervoeren van de bagage Van Amalfi naar Praiano (dag 4).
1 keer het vervoeren van de bagage Van Praiano naar Positano (dag 6).
Uitgebreide route informatie, beschrijving van de route en toerist informatie.
De schaal van de kaart is 1 : 25.000
24 uur per dag lokale assistentie.

Niet inbegrepen

Vertrekbelasting.
Visum.
Reisverzekering.
Drankjes en maaltijden die niet in de reis beschrijving vermeld staan.
Extra excursies of activiteiten.
Spullen van persoonlijk eigendom.

Aankomst en vertrek

Aankomst
De wandelroute begint in Amalfi, verbonden met Salerno door een frequente busverbinding (en boot) en met Napels door een minder frequente busverbinding. In de zomer zijn er directe botenafvaarten vanaf Napels. Een taxi pick-up service kan worden geregeld, hetzij vanuit Napels (luchthaven of het treinstation), of van Pompeii of Castellammare di Stabia, die beide gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Napels, met de lokale Circumvesuviana trein.

Vertrek
De reis eindigt na het ontbijt op dag 7 in Positano. Een frequente busdienst kan brengt u naar Sorrento of Amalfi / Salerno, vanwaar u naar uw volgende bestemming (Napels, Salerno en Rome) kunt reizen welke allemaal gemakkelijk zijn te bereiken. Ook zijn er verschillende taxi diensten beschikbaar om u direct naar uw volgende bestemming te brengen.

Langere verblijven

Het is mogelijk om extra nachten  in een van de accommodaties te reserveren. Extra wandelroutes  of sightseeing opties zullen worden verstrekt!
Aan het begin of het einde van de reis  is er ook een mogelijkheid om Napels en/of Pompeii te bezoeken of wat tijd door te brengen op het strand. De reis  kan eenvoudig worden uitgebreid met een paar dagen in Napels of op het eiland Capri (zie reisvariaties). Diverse goede accommodaties zijn beschikbaar. Details en prijzen zijn op aanvraag.

+31 0528 746013

Zoeken op website