Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Programma wandelvakantie Amalfi Kust

 

Dag 1

Op de eerste dag komt u aan in Napels (luchthaven) of Salerno (treinstation). U wordt opgewacht door een taxi (optioneel), vervolgens wordt u naar het hotel in Amalfi gebracht. Hier brengt u een kort bezoek aan het centrum van de stad en als u zin heeft kunt u even een duik nemen om de vermoeienissen van de reis af te spoelen.

Hotel *** – Amalfi

Dag 2

Vandaag maakt u eerst een  korte wandeling, die u meteen een goed beeld geeft van de verbazingwekkende culturele en natuurlijke erfgoed van de kust van Amalfi. Eerst loopt u door de kleine steegjes van Amalfi, waar u de sterke Moorse invloeden zult waarnemen. Een oude trap brengt u onder de indrukwekkende kalkstenen kliffen, in de richting van het dorpje Pontone, een deel van het middeleeuwse afweersysteem van de stad Amalfi. De belangrijkste bezienswaardigheid is het prachtige Torre dello Zirro, gelegen op een smalle richel in een parkachtig landschap, met een onvergetelijk uitzicht op Amalfi aan de ene kant  en Atrani aan de andere kant. Dit gebied heeft ook een aantal prachtige picknickplaatsen, allemaal met spectaculaire uitzichten.
amalfi-pontoneDan gaan we door het charmante dorpje Pontone zelf. Hier loopt u mee in de ‘Valle dei Mulini’, de vallei van de watermolens met de ruïnes van Europa ‘s oudste papierfabrieken die teruggaan tot de 11e eeuw. Het comfortabele voetpad loopt langs de rivier in een overvloedig groen gebied, bijna on- Italiaans, landschap. Degenen die willen, kunnen diep in het dal door een spectaculair landschap onder de torenhoge kliffen, door een bijna sprookjesachtige landschap  wandelen. Hier kunt u een aantal prachtige watervallen bewonderen. Hierna keert u terug naar Amalfi. Het pad loopt langzaam af en langs een aantal indrukwekkende ruïnes van wat ooit de eerste papierfabrieken waren.
Op het laatst veranderd het landschap in citroenbomen en maquis. Voordat u terugkeert naar uw hotel, kunt nog even een bezoekje brengen aan het papiermuseum. Omdat de wandeling relatief kort is kunt u wat ronddwalen in Amalfi of neemt u een verfrissende duik.

Hotel *** – Amalfi
Afstand : 9-10 km. Ca. 4/5 uur  wandelen.

Dag 3

Vandaag gaat u eerst met een lokale (open) bus naar het charmante historische dorp Ravello, één van de meest exclusieve dorpen aan de kust van Amalfi. Tevens is het een gewilde plek van kunstenaars. Het droge klimaat maakte het een aantrekkelijke plek voor schrijvers, kunstenaars, muzikanten en reizigers uit Noord-Europa. Boccaccio, DH Lawrence en Richard Wagner zijn enkele van de opmerkelijke gasten die hier zijn neergestreken.
amalfi-villa rufolo Ravello heeft niet alleen een erg interessante geschiedenis met  vele middeleeuwse monumenten, maar biedt ook een prachtig uitzicht over de kust van Amalfi. De Franse romanschrijver, Andre Gide, beschreef de gemeente als ‘dichter bij de hemel dan de kust’. Ravello heeft ook twee prachtige villa’s. De prachtige 11e eeuwse Villa Rufolo welke ooit een pauselijke residentie was en later het huis van Wagner. Ten tweede Villa Cimbrone, een luxueus 19de-eeuws herenhuis met prachtige tuinen en een ongeëvenaard uitzicht over de Golf van Salerno.
U kunt de tijd nemen voor een wandeling door het dorp, voordat u terug wandelt naar de kust. Voordat u naar Villa Cimbrone en naar het gehucht van Castiglione gaat,  begint uw wandeling door de wijngaarden en citroenbomen. Vervolgens via een middeleeuwse trap naar beneden naar het prachtige stadje Atrani. Dit is zeker een van de best bewaard gebleven dorpjes van de kust. Hier kunt u even ronddwalen door de smalle witte straatjes van het stadscentrum.
Het laatste korte stuk naar Amalfi is zeer mooi en heeft prachtige uitzichten op het centrum van de stad. Omdat de wandeling relatief kort is heeft u nog wat tijd om rond te dwalen in Amalfi of  een verfrissende duik te nemen.

Hotel *** – Amalfi
Afstand: 7,5 km. Ca. 4/5uur  wandelen.

Dag 4

Vanuit Amalfi loopt u langs één van de oudste wegen uit het middeleeuwse Amalfi, de Maritieme Republiek, de ‘Maestra dei Villaggi’. Dit wordt ook wel ‘hoofdweg van de dorpen’ genoemd welke dateert uit de 9e eeuw. U passeert de dorpjes van Lone en Vettica, alvorens u naar het imposante klooster van Santa Rosa wandelt. Ook is er de mogelijkheid de laatste 300 meter met de bus te gaan, want dit is een erg steile klim.
Vanaf hier gaat de wandeling eerst naar het charmante dorpje Conca dei Marini, van waar u een prachtig uitzicht heeft op zowel Amalfi en het westelijke puntje van het schiereiland. De route daalt dan af naar de kust, opnieuw langs enkele charmante kerken prachtig gelegen boven de rotsachtige kust. Hierna daalt u af naar het spectaculaire fjord van Furore met zijn charmante vissersdorp onder de torenhoge kalkstenen kliffen.
amalfi-sant.eliaVanuit het vissersdorp gaat u weer bergop en wandelt u langs het gehucht en de kerk van Sant’Elia. U neemt de ‘Via dell’Amore’, in de Vallei van Praia. Dit is een geweldig laatste stukje door bos, wijngaarden en mediterraan kreupelhout. Dit pad brengt u naar het kustplaatsje Praiano waar u de twee komende nachten verblijft. Wat ook de moeite waard is om te doen is een afdaling te maken naar de inham van Marina di Praia, het oude haventje van Praiano.

Hotel *** / **** – Praiano
Afstand : 10-13 km. Ca. 5/6 uur wandelen.

Dag 5

Vanuit uw hotel wandelt u door de kleine straatjes van Praiano, omhoog naar het kerkje van Santa Maria di Costantinopoli. Vanaf hier vervolgt u de route op een comfortabel voetpad naar boven. U wandelt zelf naar het dorp, via de Vallei van Praia, een prachtig groene vallei met vele wijngaarden vastgeketend aan de kliffen. Je klimt dan omhoog naar het kerkje van Sant’Alfonso en vanaf hier naar de zeer mooie grotten van Santa Barbara. Een kort gedeelte bergopwaarts brengt u naar het begin van de beroemde ‘Sentiero degli Dei’, het voetpad van de Goden. Dit is een wandeling met een ongeëvenaard mooi uitzicht. Na een zeer panoramisch traject met uitzicht over de hele kust van Amalfi, die reiken tot aan het eiland Capri, begint u de afdaling terug naar Praiano via een eeuwen oude trap. Voor degenen die nog wat energie over hebben na deze afdaling is de kleine inham ‘Cavitella’ een aanrader.

Hotel *** / **** – Praiano
Afstand: 11 km. Ca. 5 uur wandelen.

Dag 6

U start uw wandeling weer in de pittoreske witgekalkte steegjes van Praiano. Over de route van middeleeuwse pelgrims wandelt u bergop naar het klooster van San Domenico, gelegen in een verbazingwekkend landschap, die u kunt bewonderen vanaf de heuveltop. Hier kunt u een rustpauze nemen voordat u verder bergop loopt door een spectaculair landschap met bizarre rotsformaties en weelderige vegetatie.
amalfi-path-of-GodsKort hierna bereikt u één van de beroemdste wandelpaden van Italië, de ‘Sentiero degli Dei’, oftewel het  ‘Voetpad van de Goden’. Dit pad doet zijn naam echt eer aan! Verder wandelt u door een uniek landschap met een ongeëvenaard uitzicht waar u het gehucht Nocelle bereikt. Nadat u één van de andere spectaculaire valleien bent gepasseerd komt u in het dorpje Montepertuso. Na Montepertuso is het slechts een korte wandeling naar beneden naar Positano. Langs deze route moet u de tijd nemen om foto’s maken van de meer dan mooie omgeving. Positano wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Italië en zeker één van de parels van de kust van Amalfi.
Na een wandeling door de vele steegjes kunt u zich in uw hotel terugtrekken en heerlijk tot rust komen. Ook kunt u genieten op het strand welke zich op loopafstand van het hotel bevindt.

Hotel *** / **** – Positano
Afstand : 9 km. Ca. 4/5 uur wandelen.

Dag 7

Eerst moet u de lokale bus nemen naar Montepertuso, vanwaar u  een zeer mooie wandeling rond de bovenste vallei van Positano gaat beginnen. Over oude voetpaden door het bos en langs prachtige uitzichtpunten klimt u omhoog richting Santa Maria al Castello. Dit is de oude verdedigingsvesting van de smalle vallei tussen de Amalfi- en Sorrento kant van het schiereiland. Vanaf hier kunt u zowel de Golf van Salerno en de Baai van Napels bewonderen.
Via een mooie bosrijke omgeving in een parkachtig landschap daalt u af naar de ‘Caserma Forestale’, een boswachtershuis. Vanaf hier is er,  voor degenen die willen, de mogelijkheid om naar boven te klimmen naar de Monte Sant’Angelo. Dit is de hoogste berg van het schiereiland. Het is een zeer vermoeiende klim, maar uiteindelijk zeker de moeite waard. Via de gewone wandelroute kunt u ook teruggaan naar Montepertuso. Zigzaggend gaat u dan door het bos en later via een middeleeuws ezels pad weer terug naar Positano.

Hotel *** / **** – Positano
Afstand : 11 km. Ca. 4,5 uur wandelen

Dag 8

Na het ontbijt keert u met de boot, bus of de trein terug naar Napels en gaat u met de shuttle bus naar het vliegveld. Een extra nacht in een hotel kan op aanvraag geboekt worden.

+31 0528 746013

Zoeken op website