Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Cinque Terre

 

Groene landschap

In het mooie groene landschap van ‘Cinque Terre’  kunt u heerlijk wandelen van dorp tot dorp. Tussen deze dorpen kunt u genieten van de bossen en de wijngaarden die gelegen zijn in een geweldig terrasvormig landschap. Tevens geniet u tijdens het wandelen van het prachtige uitzicht over de zee. U heeft natuurlijk ook de tijd om de historische dorpen Levanto en Portovenere of de 5 andere dorpen te bezoeken die erg aantrekkelijk zijn en die deel uitmaken van ‘Cinque Terre’. Hier liggen de kleine edelstenen met gekleurde huisjes in het prachtige groene landschap.

Bezienswaardigheden

De Cinque terre dankt zijn naam aan de 5 pittoreske dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.  Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto, omdat het langs de steile kust ligt. Daarom is het natuurlijk geweldig geschikt voor de wandelaars onder ons. Er ligt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, namelijk de ‘Via dell’Amore’.

Cinque Terre-gulf of poetsDe oude muilezel paden worden tegenwoordig gebruikt als wandelpaden en laten u de geweldig mooie omgeving zien. Maar de regio Ligurië heeft meer te bieden. De kleine dorpjes in Portovenere zijn schitterend. Ook is er het wonderschone eiland Palmaria, bij de ingang van de ‘Gulf of Poets’. Het aantrekkelijk middeleeuwse dorp Levanto, welke erg levendig is met een mooi breed strand is het bezoeken ook zeker waard.

Natuurlijk is er ook het bekende Peninsula of Portofino, dat niet alleen bekend is door het kleurrijke Portofino zelf, het onderkomen voor de rijke Italiaan, maar ook door de abdij van San Fruttuoso. Peninsula of Portofino is gelegen in een geïsoleerde inham met een prachtige kustlijn, en het wonderschone Camogli. Het wandelen in deze omgeving is een onvergetelijke ervaring!

Let op: Deze wandelroute is geschikt voor elke geoefende wandelaar met een goede conditie. De wandelingen vinden plaats op goede laden en sommige zijn net nog hersteld door de plaatselijke gemeentes. Sommige routes kunt u volgen via bewegwijzering, maar er zijn ook wandelpaden waar een routekaart noodzakelijk is. Voor elke route moet u ongeveer 5 tot 6 uur wandeltijd rekenen.

Cinque Terre-zeejpg

 

+31 0528 746013

Zoeken op website