Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Programma wandelvakantie Cinque Terre

 

Dag 1

Bij aankomst in Levanto (Monterosso of Riomaggiore) kunt u eerst even bijkomen van de reis. Even een praatje maken, lekker zwemmen of gewoon iets voor jezelf doen.

Dag 2

Vanaf Levanto wandelt u langs de kustlijn, met kliffen, naar Monterosso al mare. Het eerste gedeelte gaat u langs Punta mesco, dit is een mooie plek om even te picknicken en om bij te praten.
Net voor dit punt kunt u een kleine omweg maken om naar de ruïnes te gaan van een oude 11e-eeuws kapel. Vanaf hier kunt u via een vrij steil pad naar Monterosso, een pittoresk en kleurrijk dorpje met blauwe, rode en gele huizen. Na het verkennen van dit stadje kunt u met de lokale trein terug naar Levanto. Voor degenen die terug willen lopen is dit natuurlijk ook mogelijk. Via een bebost pad kunt u dan terugwandelen naar het kasteel van Levanto.

Dag 3

Vanaf Riomaggiore wandelt u naar het beroemde ‘Sentiero del’Amore’ over de indrukwekkende liefdes route. Hierna vervolgt u de route naar Manarola, een dorpje met allerlei verschillende gekleurde huisjes. Als u  in Vernazza bent aangekomen komt u in het mooiste dorp van de omgeving en kunt u een bezoekje brengen aan de kasteeltoren, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Dag 4

U begint deze dag met een wandeling in de oostelijke richting. Vanaf Riomaggiore begint u uw wandeling naar Campiglia en Portovenere. U wandelt eerst een lange route naar de Santuario della Madonna di Montenero (eventueel met de bus). Al wandelend kunt u genieten van de prachtige kustlijn en de terrasvormige wijngaarden.

Dag 5

Na de lange wandeling van gisteren, heeft u vandaag enige tijd om te herstellen. Er is de mogelijkheid om een gemakkelijke rondwandeling te doen en wel over het eiland Palmaria, aan de overkant van de baai van Portovenere.

Dag 6

Vanaf de Cinque Terre neemt u, voordat u gaat wandelen, de trein naar Camogli. De wandeling leidt u door de beboste gebieden, langs de kerk van San Rocco en een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Vanaf San Fruttuoso is er de mogelijkheid om terug te lopen of de boot te nemen.

Dag 7

U maakt eerst een korte trip met de trein naar Santa Margherita, deze aantrekkelijke stad is al meer dan een wandeling waard. Vanaf Santa Margherita loopt u vervolgens naar Portofino wat lang een resort voor de rijke mensen geweest is. Maar afgezien van dat een zeer aantrekkelijk kleurrijk dorp.

Dag 8

Einde van de tour.

Cinq Terre-camogli

+31 0528 746013

Zoeken op website