Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie langs het Comomeer

 

comomeer-bellagioHet Comomeer is misschien wel het spectaculairste alpenmeer van Italië en is daardoor ook een belangrijke toeristen bestemming. Al sinds de romeinse tijd bouwden de rijke en invloedrijke   mensen hun villa’s langs de oevers. Een prachtig mooi lint, omgeven door ketens van indrukwekkende bergen, zullen u de kans geven om verbazingwekkende foto’s te maken. Tijdens deze wandelreis zult u vanuit het zuidelijke gedeelte van het meer, via de mooie stad Como zelf, reizen tot aan het centrale deel van het meer bij het pittoreske stadje Bellagio. Dit wordt ook wel de parel van het meer genoemd.
Aan de overkant van het meer vindt u Menaggio en Verenna die als de meest romantische steden van het meer worden beschouwd. U zult zien waarom veel bezoekers al meer dan 2000 jaar naar het gebied komen. De reden hiervan is het rustige en sfeervolle meer en de toegankelijke schoonheid van de Alpen. De beste manier om deze regio te ervaren is om de wandelvakantie te combineren met paden en gebruik te maken van de veerboten welke u toegang geven tot vele chique en charmante dorpjes. Uw wandelvakantie gaat door bos en over weidegronden, maar zal u ook meenemen naar de steile kale toppen rondom het Comomeer.

Wandelen en genieten van mooie uitzichten

De eerste dagen verkent u de charmante stad Como en de bergachtige omgeving. U loopt via een richel, hoog boven het meer waar u kunt genieten van een weids uitzicht naar beide kanten van het meer, gevolgd door een afdaling naar de oever van het Comomeer in Torno. De middag kunt u doorbrengen in Como die bekend staat om zijn bekende romaanse kerken, de prachtige kathedraal, middeleeuwse stadsmuren en de indrukwekkende villa’s. Een bezoekje aan het historische centrum van de stad is ook aan te bevelen. Ook kunt u een wandelling maken langs het meer en genieten van de rustige sfeer van weleer.
De volgende dag reist u met de kabelbaan, boot en taxi van Brunate naar het charmante dorpje Breglia. Hier kunt u een korte wandeling maken naar Madonna di Breglia, een kerk met een fantastisch uitzicht. Van Bredlia maakt u een langere rondwandeling. Deze wandeling gaat onder andere langs een berghut welke u een spectaculair uitzicht biedt over het Comomeer. Een korte verlenging van deze wandeling brengt u naar ‘Pizza Coppa’ waar u een uitzicht geboden wordt tot aan het meer van Lugano in Zwitserland. De ervaren wandelaars onder u hebben de mogelijkheid een tocht te maken naar de top van de Monte Grona (hoogte 1736 meter).

Wandelreis door een terrasvormig landschap

Van Breglia gaat u dan verder met de boot waar u aankomt in het charmante dorpje Varenna, ‘het meest romantische dorpje van Italië’. Varenna heeft een inspirerend uitzicht op het meer, in de verte de bergen, vrolijk beschilderde huizen met bloemrijke balkons, een bruisende waterkant en een doolhof van kronkelende geplaveide straten.
Van Verenna kunt u wandelen naar het kleine dorpje van Bellano. Dit dorp bereikt u door de diepe kloof van de rivier Pioverna of u loopt op het noordelijke deel van de ‘Sentiero del Viandante’, een relatief gemakkelijk oeverpad  van Dervio. Ook kunt u vanuit Bellano terug naar Varenna. Het uitzicht over het meer vanaf dit pad is geweldig. Als u door het terrasvormige landschap loopt is een bezoek aan de abdij van Piona, een intrigerende plek, zeker de moeite waard.
Vanuit Verenna kunt u beginnen aan een boottocht op het meer, waarbij u de mogelijkheid hebt om verschillende plaatsen te bezoeken of een wandeling te starten. Hier bevindt zich de prachtige Villa Carlotta met zijn prachtige tuinen en Bellagio ‘de parel van het meer. Een echte aanrader is de ongelooflijk mooie  wandeling door de natuur langs het vissersdorp Pescallo. Deze wandeling leidt u  naar het charmante gehucht Visnola. Vervolgens daalt u af naar de oever van het meer waar u de prachtige tuinen van Villa Melzi kunt zien.

Moeilijkheidsgraad

Dit is een redelijk gemakkelijke tocht die geschikt is voor mensen die enige ervaring hebben met lopen en een goede algemene fysieke conditie hebben. Het merendeel van de wandelingen gaat over goed onderhouden paden soms op steil terrein. De gemiddelde wandeltijd is ongeveer 3 tot 6 uur per dag.

+31 0528 746013

Zoeken op website