Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Programma wandelvakantie Comomeer

 

Dag 1

Aankomst in Como, hetzij per trein of bus. Indien u het zich al kunt veroorloven, is een wandeling in het historische stadscentrum erg interessant. Ook kunt u een wandeling langs het meer maken om te genieten van de rustige sfeer.
(Alternatief: Aankomst in Milaan. U wordt opgewacht door een taxi en naar u hotel gebracht.)

Hotel **** – Como

 

Dag 2

Vandaag gaat u met de kabelbaan naar Brunate, waar u een prachtig panoramische wandeling gaat maken. U loopt over een goed onderhouden voetpad langs de bergkam, hoog boven het meer, met uitzicht naar beide kanten van het meer. Het is tevens een heerlijke plek om te lunchen of te picknicken en gelijk te genieten van het prachtige gebied.
Langs de ruïnes van een middeleeuws kasteel dalen we weer af naar het meer. Wie wil kan een wandeling vervolgen naar het dorp aan de oever, Torno, en hier de boot terug nemen. U kunt ook terug via het bos naar Brunate vanwaar u terug reist met de kabelbaan naar Como. In de avond kunt u genieten van een goede maaltijd in een leuk restaurant in het historische centrum van de stad.

Hotel **** – Como
Afstand: 10 (6) km. Ca. 5 (3) uur wandelen

 

Eventuele extra dag
Rond Como zijn er vele villa’s en landgoederen om te bezoeken. Ga eens kijken bij Villa Olmo of Villa D’Este. Reizen per boot naar de aan de andere kant van het meer liggende dorpen, in het zuidelijke gedeelte van het meer, is ook een waardevolle ervaring. Cernobbio bijvoorbeeld, omgeven door prachtige villa’s, heeft een heerlijk ontspannen sfeer.

Dag 3

como-duomoHet begin van de dag is gewijd aan de oude stad van Como welke bekend staat om zijn Romaanse kerken, de prachtige Duomo, de middeleeuwse stadsmuren en de prachtige producten van zijde. Ook voor haar indrukwekkende villa hotels (‘fin-de-siècle’s), haar rationalistische architectuur langs de oever van het meer, is dit een bezoekje zeker waard. Om het echte stadgevoel te krijgen is een wandeling door de steegjes en langs het meer een must.
Vanaf Como reist u met de boot naar Menaggio, waar u tijdens het varen de charmante dorpjes kunt bewonderen. In Menaggio gaat u met een taxi naar het charmante dorpje Breglia dat langs een prachtige panoramische weg ligt. Hier kan je terecht voor een eerste korte wandeling naar de Madonna di Breglia, een kerk met een prachtig uitzicht, en San Domenico. Langs de Romeinse opgravingen gaat u terug naar uw hotel om te ontspannen en kunt u op het terras genieten van de frisse berglucht.

Hotel *** Plesio / Breglia – HB
Afstand: 4,5 km 4. Ca. 2 +1,5 uur wandelen

 

Dag 4

Direct vanuit uw hotel in Breglia begint de prachtige rondwandeling die u naar Menaggio’s berghut brengt om de echte wandeling te starten. De wandeling is relatief eenvoudig, maar biedt u een onvergetelijk uitzicht over het meer! Eerst loopt u door het oude gedeelte van het dorp en de prachtige bossen. Tijdens het wandelen kunt u genieten van  aantal spectaculaire uitzichten over het Comomeer. Het laatste steile gedeelte brengt u naar de berghut, waar het mogelijk is om te lunchen.
Een korte extra wandeling brengt u naar een plateau  van ‘Pizza Coppa’, vanwaar u de hele regio van het Comomeer kunt bewonderen tot aan het meer van Lugano (Zwitserland). Eventueel kunt u met een omweg naar de top van de  Monte Grona welke een hoogte heeft van 1736 meter. Langs een geleidelijk aflopend pad, met nog steeds een spectaculair uitzicht op het Comomeer en de omliggende bergen, keert u terug naar Breglia.

Hotel *** Plesio / Breglia – HB
Afstand: 9 (12) km. Ca. 4,5 (5,5) uur wandelen

 

Dag 5

Op de vijfde dag van de wandeling wordt u naar Menaggio gebracht. Hier vandaan vaart u met de boot naar het charmante dorpje Varenna , oftewel ‘het meeste romantische dropje van Italië. In dit dorpje kunt u zich  incheckencomo-sentiero in uw hotel. Varenna, met een inspirerend uitzicht over het meer en de bergen in de verte, vrolijk beschilderde huizen met bloemrijke versierde balkons, een bruisende waterkant en een doolhof van kronkelende geplaveide straten, is een heerlijke plek om te verkennen.U loopt het eerste gedeelte van de wandelroute over de historische paden van het gebied. De zogenaamde ‘Sentiero del Viandante’ brengt u naar de zeldzame Fiumelatte, de kortste rivier van Italië welke reeds onderzocht is door Leonardo. In de middag kunt u kiezen om het kleine dorpje Bellano te bezoeken, maar wat een zeer interessante wandeling is,  is een wandeling in de canyon van de rivier Pioverna. Ook kan u lekker relaxen in het dorp of gaat u wat eten in een trattoria. Dit is uw eigen keuze.

Hotel *** – Varenna.
Afstand: 7 + 2 km. Ca. 3 + 1 uur wandelen

 

Dag 6

Vandaag gaat u het noordelijke deel van de ‘Sentiero del Viandante’ bewandelen. Er zijn hierin verschillende opties. Je kunt de lange route of een verkorte versie hiervan kiezen. Vanuit Varenna reist u per boot of bus naar Dervio of Bellano. Hiervandaan loopt u langs een relatief eenvoudig pad langs de kust terug naar Varenna. Het uitzicht, waarbij u door een mooi terrasvormig landschap loopt,  is prachtig.  Voor degene die dat wensen kunnen de wandeling combineren met een bezoek aan de abdij van Piona, één van de meest intrigerende plaatsen van het Comomeer.

Hotel *** – Varenna.
Afstand: 8-17 km. Ca. 3 – 6 uur wandelen

 

Dag 7

comomeer-pescalloVandaag ontdekt u het centrale deel van het Comomeer per boot. Naar gelang je interesses zijn er verschillende plekken waar je naar toe ‘moet’ gaan. De prachtige Villa Carlotta, met prachtige tuinen welke uitzicht hebben op het meer, de charmante Menaggio en natuurlijk Bellagio, ‘de parel van het meer’ gelegen aan de Punta Spartivento, zijn mogelijkheden om te bezoeken. Hier kunt u een ongelooflijk mooie wandeling maken door de prachtige natuur, vervolgens door het charmante vissersdorp Pescallo tot het schilderachtige gehucht Visgnola.
Op de terugweg naar beneden loopt u langs de prachtige tuinen van Villa Melzi. Hierna is er tijd om een aantal lokale dorpen per boot te verkennen of kan er ontspannen worden met een drankje ergens op de oever van het meer, alvorens u terug zal keren naar het hotel.

Hotel *** – Varenna.
Afstand: 8 + 3 km. Ca. 3 – 1,5 uur wandelen

Dag 8

Einde van de reis.

 

+31 0528 746013

Zoeken op website