Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie in de Dolomieten

 

Bergketens

dolomieten-bergDe prachtige Dolomieten behoren tot de mooiste bergketens van Europa. Het zijn oude koraalriffen, bestaand uit dikke lagen van dolomiet mineralen, verwant in kalksteen. De bergtoppen van de Dolomieten zijn gigantisch. Het zijn gebeitelde monumenten door de krachten van de aarde en vormt zo de kroon van de noordelijke grens in Italië. Continu steile kliffen langs de grote bergtoppen. Hoewel niet uitzonderlijk hoog (de hoogste top is de Marmolada op 3342m), ze behoren tot de meest opvallende bergen van Europa, gekleurd in verweerde tinten van roze, geel en grijs in de steile kliffen. Hieronder komen heldere groene weiden tot leven met wilde bloemen die de hele zomer lang groeien.

Het betoverende gebied

Dit gebied is op de grens tussen Latijnse en Germaanse culturen. In deze regio werd in het verleden zwaar gevochten, vooral in de Eerste Wereldoorlog. U kunt genieten van een prachtige tocht in dit sprookjesland van torenhoge bergtoppen en charmante dorpjes met prachtige gekleurde huisjes in de vallei. Verschillende culturen, de Italiaanse en Oostenrijkse invloeden, en de lokale Ladino cultuur zijn merkbaar in de gerechten, de taal en architectuur. Kleine hotels en comfortabele berghuisjes verwelkomen dankbare wandelaren met heerlijke gerechten, heerlijke brandy, strüdel en een dampende cappuccino.
dolomieten-Cortina d'AmpezzoDe eerste paar dagen brengen we door in het charmante dorpje Cortina d’Ampezzo. Vanaf hier loopt u naar de beroemdste bergtoppen van het gebied, namelijk het prachtige Tre Cime di Lavaredo. Aan het einde van de wandeltocht loopt u weer terug naar Misurina en Cortina. Andere dagen ontdekt u de Tofane, de imponerende bergen ten westen van Cortina.

Het laatste stuk van de wandeltocht

Op de laatste dagen van de wandeling reist u naar het Fanes-Senes gebied. U ontdekt hier de verschillende stukken van deze bergen, het prettigste stuk van de Dolomieten. Hier wandelt u langs goed bewegwijzerde paden, prachtige bergen, alpenweiden bedekt met kleurrijke bloemen. Hier geniet u overdag van de berglucht wanneer u een onvergetelijke klim maakt naar de alpine. ’s Nachts ontspant u in de warme alpine en geniet u van heerlijke gerechten. Deze overnachting brengt u door in goed uitgeruste en comfortabele berghut.
Vervolgens daalt u af naar de Alta Badia Vallei, het hart van de Ladino cultuur. Vanaf de Alta Badia Vallei wandelt u naar het wonderschone Puez gebied, waarschijnlijk één van de meest betoverende gebieden van de Dolomieten. De wandeling gaat langs de beroemde wandelpaden van de Dolomieten. Voordat u met de bus terug reist naar Venetië of Trentino,  overnacht u in een gerenoveerd hotel bovenop de berg en brengt u uw laatste memorabele avond door.

dolomieten-alta badia vallei

+31 0528 746013

Zoeken op website