Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakanties Italië

 

italie-wandelenDe wandelvakanties in Italië bieden vele mogelijkheden. Van de Alpen en Apennijnen tot de Adriatische kust, van de hoofdstad Rome tot het schilderachtige Toscaanse dorp San Gimignano: Italië heeft alles te bieden voor  fijne wandelvakanties.
De fanatieke wandelaars wisten het allang: het milde klimaat en de veelzijdigheid van het landschap maken Italië tot een ideale bestemming voor wandelvakanties. Over het algemeen geldt: in de bergen kun je fantastisch wandelen. Aangezien 34 procent van het landschap uit bergen bestaat en 42 procent heuvelachtig is, zit je in Italië goed. De noordelijkste regio’s blinken uit in routes, maar zijn de zuidelijke regio’s  in opkomst, dit duidt op het aantal groeiende aantal wandelgidsen voor deze gebieden.

Wandelgebieden

Elk gebied in Italië heeft iets te bieden. Het beste is een optimale mix tussen wandelen en bezienswaardigheden, cultuur en de natuur.
Enkele wandelgebieden zijn:  De Amalfi kust, Sardinië, Sicilië, Umbria, De Dolomieten. Deze vindt u links in het menu.

Hiking of Trekking

Ook het type wandelen is voor iedereen verschillend. Gaat u  liever gewoon wandelen in de bergen of in de mooie omgeving van een regio, of kiest u voor een actievere wandelvakantie zoals Hiking of Trekking, met of zonder gids,  alles is mogelijk.
Voor de sportievere wandelaars is er Hiking, deze vorm van wandelen is overgewaaid uit Amerika en dit zijn dagtochten en  eventueel meerdaagse wandelingen met overnachting, deze in de prachtige natuurlijke omgeving van Italië, op vooraf in kaart gebracht paden.  En u hoeft geen atleet te zijn om hier van te genieten. Er zijn de moeilijke en inspannende routes in de Alpen en Dolomieten en de rustige wandelingen door het platteland in de Toscane en Umbria. Een andere vorm van wandelen is Trekking, of voor iedereen beter bekend als backpacking,  dit is een lange voetreis in gebieden waar meestal geen vervoer beschikbaar is.  Trekking is absoluut geen bergbeklimmen maar vindt meestal plaats in heuvelachtig of bergachtig gebied.

Gezinswandeltochten

italie-gezinMet uw gezin wandelen met zicht op de mooiste bergtoppen van de Alpen, van berghut naar berghut.  Voor kinderen is dit ‘cool’: spannende tochten maken langs ruige en steile bergpieken. Over richels en graten, langs verdwijngaten en kalkwanden, door groene dalen en ijskoude bergstroompjes. Hoog in de bergen eten en overnachten in twee uitstekende en bovenal gezellige berghutten. Ontdek tijdens deze huttentocht met het gezin deze mooiste streek van de Italiaanse Alpen.  Natuurlijk kunt u ook  kiezen  voor dagelijkse wandelen of voor een paar uur, om  de schoonheid van geheel  Italië te ontdekken.

Beschikbaarheid en voorwaarden

U kunt de reis al boeken voor 1 persoon. De reis naar u beginbestemming moet u zelf regelen, maar  voor het vervoer van bagage van accommodatie naar accommodatie is inbegrepen.  De  overnachtingen van de accommodaties zijn op basis van halfpension. U kunt zelf kiezen wanneer u wilt starten met u reis, u kunt dus op elke dag van de week beginnen.  Ook als u uw trip wilt verlengen is dit mogelijk en op verzoek kunnen wij een ‘doorlopende wandelroute’  organiseren, met een verandering van accommodatie.  Details en prijzen op aanvraag.

Dus u ziet er is voor elk wat wils en in goed overleg is alles mogelijk om het u zo mooi en gemakkelijk te maken. Deze reizen zijn voor iedereen omdat de moeilijkheidsgraden voor iedereen aan te passen zijn.

+31 0528 746013

Zoeken op website