Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reizen Italië

Reizen ItalieVoor uw verblijf in Italië zijn er talloze mogelijkheden om de nachten door te brengen, uiteraard geheel afhankelijk van uw wensen. Het doel van uw reis naar Italië kan zijn een camping, vakantiehuis, agriturismo, vakantievilla, appartement of bed-and-breakfast. Ga direct naar de Campings in Italië of de Vakantiehuizen.

Autovakanties Italië

Italië is met de auto goed te bereiken vanuit ons land en heeft veel te bieden. Daarom is Italië uitermate geschikt voor een autovakantie. Als u met uw auto reist via Duitsland en Zwitserland bereikt u al na 1000 kilometer het noorden van Italië, maar u kunt ook via Oostenrijk reizen. Voor zowel Oostenrijk als Zwitserland bent u verplicht een vignet te kopen. Als uw bestemming meer naar het zuiden in Italië ligt dan is het verstandig om een keer te overnachten.

Het wegennetwerk is in Italië over het algemeen in een vrij goede staat. Wel moet op de autosnelwegen tol betaald worden, maar dit zijn geen absurde bedragen. Dit kan contant of met een creditcard. Daar waar het in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk opletten is waar u LPG kunt tanken, daar zijn er veel meer LPG tankstations in Italië, maar hier worden ze aangeduid met GPL.

Vliegreizen Italië

Ook kunt u overwegen om naar Italië te vliegen en er een auto te huren, zeker als u verder naar het zuiden wilt. Elke provincie kent wel een internationaal vliegveld en ook de goedkope vliegmaatschappijen doen vanuit Nederland of de grensstreek vele bestemmingen in Italië aan. Een vliegvakantie hoeft helemaal niet duurder te zijn dan een autovakantie als u het vergelijkt met de brandstof en tol die u anders moet betalen, en u bent nog sneller op uw bestemming ook. Op elk vliegveld zit wel een maatschappij voor huurauto’s. Andiamo helpt u hier graag bij, zodat u een goedkope en betrouwbare huurauto heeft zonder gezeur achteraf.

Treinreizen Italië

Met de trein naar Italië reizen is ook goed mogelijk. Deze treinreizen zijn vaak nachttreinen die vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Maastricht via Parijs gaan. Daar vertrekken ze dan om 19.00 uur en de volgende ochtend komt u uitgerust aan in Turijn, Milaan, Venetië, Bologna, Verona, Florence of Rome. Dit is een zeer betaalbaar alternatief voor zelf met de auto reizen of voor een vliegreis naar Italië. Een andere, maar wel duurdere mogelijkheid is de autoslaaptrein. Deze treinreizen vertrekken vanuit Den Bosch en Düsseldorf naar Bologna of Livorno.

Ondanks dat u het misschien niet zou verwachten is Italië qua openbaar vervoer goed georganiseerd. Zo lang er geen stakingen zijn, zijn er goede verbindingen voor trein en bus. Het busnetwerk is uitgebreid en sluit goed op elkaar aan. In de grote steden is er vaak ook de mogelijkheid om de metro te nemen. Bovendien zijn de prijzen voor het openbaar vervoer in Italië beduidend lager dan in Nederland. Men maakt qua treinen onderscheidt in vier treinen: treno locale (stoptrein), diretto (intercity met veel stops), rapido (intercity met weinig stops) en de Eurostar (hsl). Op de meeste trajecten heeft u in ieder geval de keuze uit de stoptrein en de intercity.

+31 0528 746013

Zoeken op website