Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Vakanties naar Italië

Vakantie in Italië betekent buiten leven en genieten! Allereerst is het natuurlijk het warme klimaat dat een reis naar Italië zo aantrekkelijk maakt. Behalve dat Italië zeven keer zo groot is als Nederland heeft het ook veel verschillende gezichten. Iedere streek is weer anders en heeft zijn eigen uitstraling, vanwege haar eigen geschiedenis en de enorme diversiteit aan landschappen in Bella Italia. De zonovergoten stranden in Puglia, fascinerende steden in Toscane, palmenboulevards in Le Marche, bloemenpracht in Umbrië, sprookjesachtige meren in het noorden, de witte stranden op Sardinie en Sicilie, waar het prachtig snorkelen of duiken is.Vakanties Italie

De beste maanden om Italië te ontdekken zijn april, mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de populaire plaatsen zijn nog niet overspoeld door het massa toerisme. Bovendien is de natuur in het voorjaar op haar mooist als alles in bloei staat.

Bent u op de zomer aangewezen dan moet u opgewassen zijn tegen de hoge temperatuur. Gebruik dan de dag zoals de Italianen dat zelf ook doen: ga op het heetst van de dag lekker luieren in de schaduw en onderneem pas weer iets vanaf een uur 4 als ook de winkels weer open gaan. Houdt er rekening mee dat in de zomer de prijzen hoger zijn en meer kans op files en wachtrijen. Voor de zomermaanden is het noodzakelijk vroeg te reserveren.

Ga direct naar de Campings in Italië of de Vakantiehuizen.

Vakanties ItalieStrandvakanties Italië

Italië heeft een kustlijn van ongeveer 7600 kilometer. De kust is op sommige plaatsen grillig, op andere plaatsen bestaat het uit brede kindvriendelijke zandstranden.

Italië ligt midden in de Middellandse Zee die aan de oostkant Adriatische Zee, aan de zuidkant de Ionische Zee en aan de westkant de Tyrrheense Zee genoemd wordt.

U kunt aan de Italiaanse kust heerlijk snorkelen of duiken, heerlijk relaxen in de zon of actief watersporten. Houdt er wel rekening mee dat op veel stranden delen zijn afgezet voor zogenaamde ‘bagni’. Deze delen zijn of alleen toegankelijk voor gasten van bepaalde hotels of men is verplicht een ligbed of parasol te huren. Wel zijn bij de meeste bagni een bar, toiletten en een strandwacht aanwezig.

Op Vakantie naar Italië, Andiamo!

Houdt u dus van zon, culturele hoogtepunten, landschappen, mooie steden, boek dan een reis naar Italië! U reist dan naar de mooiste regio’s zoals het landelijke Le Marche, cultuurrijke Toscane of Umbrië, met heuvels, cipressen en talloze pittoreske straatjes. En in de steden vindt u zoveel kunstschatten en fraaie architectuur, dat is haast niet te beschrijven! En ten allen tijde kunt u genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Deze combinatie vormt ‘La Dolce Vita’. Aan één vakantie in Italië heeft u niet genoeg. Het mag duidelijk zijn dat als u afreist naar Italië u zeker een bijzonder mooie vakantie tegemoet gaat. Rest er nog één ding te zeggen: ‘Andiamo‘!

+31 0528 746013

Zoeken op website