Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Sardinië

 

Wandelen langs de schitterende zandstranden van Sardinië

sardinie-strandHet eiland Sardinië staat bekend om zijn schitterende zandstranden, de kristal heldere zee, en erg populair is als zomerverblijf. Pas recent hebben vele ongerepte natuurlijke en culturele schatten de aandacht gekregen van wandelaars wereldwijd, maar toch op een zeer kleine schaal. Dit betekent dat het nog steeds mogelijk is om vele spectaculaire paden alleen te bewandelen, en te genieten van de rust en stilte. “kortom een paradijs voor alle wandelaars”.

Onze reis neemt u mee naar het hart van de wilde Supramonte, de regio langs de oostkust van Sardinië. Dit is zonder twijfel het meest spectaculaire wandelgebied van het eiland. De steile kalkrotsen zijn gekleurd door wilde bloemen en de vruchten van de bomen. U heeft tevens een prachtig uitzicht op de blauwe Middellandse Zee vanaf de mooie zandstranden. Tijdens het wandelen is het mogelijk wilde dieren te spotten zoals wilde zwijnen, de Sardines wilde schapen of moeflons, en vele roofvogels waaronder de adelaars.

Wandelreis langs de Punta Sos Nidos, Oliena en Sa Oche

Tijdens de eerste twee dagen van uw reis zult u het hart van de Supramonte van Oliena gaan verkennen. Het hoge kalksteen plateau gedomineerd door de hoogste piek in dit gebied van de berg Monte Corrasi. U loopt door de geurige mediterrane dichte struikgewassen en langs de torenhoge kliffen van Punta Sos Nidos. Geniet van een breed panoramisch uitzicht over de vallei van Oliena en de Su Gologone Gorge of wandel door de weelderige tuinen. Het landschap van de Oliena vallei met zijn vele olijfbomen en wijngaarden, waar de prachtige lokale ‘Canonau’ wijn wordt geproduceerd, wordt zeker bezocht.

sardinie-Flumineddu River valleyOp uw volgende dag vertrekt u vanaf het Nuraghic dorp van Sa Oche met zijn heilige bron. Hierna wandelt u door de ongerepte Lanaittu vallei in de richting van het mysterieuze Nuraghic dorp gelegen op de top van de berg Tiscali. Vanaf hier loopt u dan naar de ‘Flumineddu River Vally’ en de verbazingwekkende Su Gorropu Canyon. Bij het passeren van de ‘Steps’ van de scala Surtana bereikt u het kleine stadje Dorgali. Mocht u de optie nemen om een extra dag in Dorgali te verblijven dan is het een aanbeveling om een wandeling te maken via de ingang van de prachtige canyon. Hier kunt u zijn eerste en meest spectaculaire onderdeel verkennen, waar de verticale kalkstenen wel tot een hoogte van 400 meter reiken.

De volgende dag zult u de imposante Flumineddu Valley kant van de Monte Tuili en het vissersdorp van Cala Gonone beklimmen. Vanaf hier kun je alles zien van de Supramonte. U loopt dan langs de zee en de spectaculaire Cuda Fuili Gorge met zijn bizarre rotsformaties. Ook hier kun je de resten van Naraghic bewonderen, gelegen op een natuurlijk terras in de rots en een panoramisch uitzicht op de Golf van Orosei.
Van Dorgali reist u dan verder in de richting van Baunei, waar u een geweldige rondwandeling kunt maken op de Golgo Hoge Plateau. Bezoek ook de Su sterru, een van Europa ’s  diepste kraters.
Met een extra dag kunt naar beneden lopen naar de romantische baai van Cala Luna, langs het pad dat de onderkant van de Codula di Luna Gorge volgt.
Tenslotte loopt u van Santa Maria Navarrese langs een prachtig pad langs de kust naar de Pedra Longa monoliet waar u weer kunt genieten van het meest geweldige uitzicht over de kust van Orosei.

Door de ondoordringbare gebieden van Sardinië

Onze reis neemt u mee naar vele natuurlijke en culturele schatten van een van de meest ondoordringbare gebieden van het mooie eiland Sardinië. Ook biedt het de mogelijkheid om een deel van het gebied te bezoeken en te genieten van de mooiste stranden en meest kristallijne zeeën. Een ideale mix van een prachtige wandel en soms lekker ontspannen, welke bekroond wordt door Sardinië ’s traditionele keuken en de sterke eerlijke lokale wijnen.

Moeilijkheidsgraad

Dit is een redelijk lichte wandeltocht, die geschikt is voor mensen die enige ervaring hebben met lopen en een goede algemene fysieke conditie hebben. De meeste wandelingen zijn op goede paden, en soms op steil terrein.  De gemiddelde looptijden zijn 3 tot 6 uur per dag.

+31 0528 746013

Zoeken op website