Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Programma wandelreis Sardinië

 

Dag 1

Aankomst in Oliena met de bus. Nadat u naar uw hotel bent gebracht waar u zich kan opfrissen, maakt u een korte klimwandeling naar de hoogvlakte van Punta Sos Nidos, een perfecte introductie voor de wilde natuur van de Supramonte. ‘s Avonds kunt u genieten van een lekker diner op basis van lokale specialiteiten in het restaurant van uw hotel.

Hotel *** Oliena – HB

Dag 2

Op de tweede dag gaat u ‘s ochtends wandelen door een wild kalksteen landschap, onder de torenhoge muren van de hoogste toppen van de Supramonte’s. Dit uitgestrekte gebied is een geïsoleerd gebied van herders met diepe kloven die een thuisbasis zijn in een rijke fauna van arenden, moeflons, vossen, wilde katten en wilde zwijnen. Vanaf de flanken van de berg zijn er verre uitzichten naar plateaus van de Supramonte en in de vruchtbare vallei van Oliena.
sardinie-su-gologneHalverwege de wandeling komt u bij de prachtige bron van Su Gologone, een opening in het kalksteen, dat is de enige bron van stromend water in het gebied. Na een welverdiende lunchpauze kunt u ervoor kiezen om door te gaan lopen naar Oliena of terug te gaan via eigen vervoer. Teruglopend naar Oliena, passeert u een aangenaam agrarische landschap van olijfboomgaarden en de ‘Canonau’ wijngaarden. Na het oversteken van een kleine oude brug, van Romeinse oorsprong, komt u aan in Oliena waar u lekker in de oude dorpskern kunt ronddwalen alvorens u naar het hotel wordt gebracht.

Hotel *** Oliena – HB
Afstand : 11 ( 21) km. Ca. 4 ( 7 ) uur lopen.

Dag 3

sardinie-su gorropu gorgeNa het ontbijt begint de dag met een korte rit naar het dal van Lainaittu, langs de grot van Sa Oche. Hier kunt u een bezoek brengen aan de prachtige Nuraghic tempel van de heilige bron dat onlangs ontdekt is. Hier begint een heerlijke dag wandelen, die u naar het thuisland van de Nuraghic mensen zal brengen. U begint met een ruw stuk klimmen richting Mount Tiscali. Dit ondergrondse dorp van Tiscali is misschien wel een van de mooiste archeologische uitzichten die je ooit zult zien!
Dan, door een prachtige kloof, genaamd de ‘stappen’ (Scala) van Surtana, daalt u af naar de groene vallei van de rivier de Flumineddu. Enkele kilometers stroomopwaarts heeft de rivier Su Gorropu Gorge zichzelf een weg gebaand, één van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheiden van Sardinië. De kloof ziet eruit als een echte canyon met duizelingwekkende hoogten tot 500m hoog. Geoefende wandelaars kunnen via de rivier naar de kloof gaan en genieten van dit uitzicht. Na een bezoek aan de kloof gaat u via de brug over de rivier Flumineddu terug en wordt u teruggebracht naar uw hotel in de buurt van Dorgali. In de avond kunt u genieten van een uitgebreid diner en om één van de lokale ‘Canonau’ wijnen te proeven.

Hotel *** Dorgali – HB
Afstand : 13 ( 24 ) km. Ca. 5 ( 7 ) uur lopen.

Dag 4

Vandaag loopt u van uw hotel naar het stadje Dorgali. Dit staat bekend om haar ambachtelijke traditie van hout- en leerwerken. Van Dorgali klimt u naar de vlakte van Monte Tuili vanwaar u de hele Supramonte kunt bewonderen. U steekt de vlakte over, door uit een oude rots gehouwen tunnel, en u begint aan de wandelroute richting de Codula Fuili Gorge. Tijdens het wandelen loopt u door de geurige mediterrane maquis die zich vergapen aan de gebroken verticale kliffen van de kloof. Hier bent u getuige van het schitterende uitzicht op het witte strand van Cala Fuili.
Langs de route heeft u ook de mogelijkheid om de overblijfselen van een grote Nuraghe (een toren uit de bronstijd), gelegen op een natuurlijk panoramisch terras, te bezoeken. Een klein pad brengt u vervolgens langs de kust naar het dorpje Cala Gonone. Hier zal u genoeg tijd hebben om te ontspannen op het strand of een ijsje of drankje te nuttigen voordat u met bus terug gaat naar Dorgali, vanwaar u wordt opgehaald voor uw terugreis terug naar het hotel.
In de avond kunt u genieten van een heerlijke Aperitivo op een panoramisch terras van het hotel, waarna u een geweldig diner op basis van lokale specialiteiten kunt nuttigen.

Hotel *** Dorgali – HB
Afstand : 13 km. Ca. 4 uur lopen. 13 km

Eventuele extra dag
Op deze extra dag heeft u de mogelijkheid naar de prachtige kloof van Gorropu te wandelen. Dit is een kloof welke uitgegraven is door de krachten van rivier Flumineddu. Na het ontbijt wordt u van uw hotel naar de Trailhead gebracht waar uw route zal starten. Vanaf hier gaat u over een gemakkelijke weg stroomopwaarts langs de rivier die gemarkeerd wordt door geurige mediterrane maquis gekleurd met wilde bloemen en de rode vruchten van de aardbeien.
Bij aankomst in de buurt van de kloof kunt u naar beneden afdalen. Lokale gidsen zullen u uitleg geven over de natuur en de geologie van de prachtige Canyon, waarna u vrij bent om te wandelen en u dit angstaanjagende wonder van de natuur kunt bekijken. Door het klimmen over enorme rotsblokken en door smalle doorgangen bereikt u de bodem van de kloof dat slechts 5 meter breed is. Vanaf hier kunt u teruglopen naar de ingang van de kloof waar u weer wordt opgehaald vlakbij de brug. Het diner kunt u weer nuttigen in het hotel.

Hotel *** Dorgali – HB
Afstand : 13 km. Ca. 4/5 uur lopen.

Dag 5

sardinie-dorgaliVanochtend wordt u naar San Pietro gebracht en komt u langs Dorgali, een van de mooiste wegen van het eiland met een prachtig uitzicht over de Golf van Orosei. Hier bereikt u de hoogvlakte van Golgo boven Baunei. Vanuit hier maakt u een grote ronde wandeling door een prachtig, bijna ‘Far West’ landschap. Uw wandeling voert u langs de grote kloven van Su Sterru en een aantal natuurlijke vijvers. Vanaf de hoogvlakte kunt u dan afdalen naar de kust langs de prachtige kloof die u leidt naar de kleine baai van Cala Goloritzè. Deze wordt gedomineerd door de ruim 75 meter hoge rotsnaald van Punta Salinas. Hier heeft u de tijd voor een verfrissende duik in het kristalheldere water waar tot enkele jaren geleden de monniksrobben nog zwommen.
Vanaf de kleine baai gaat u verder naar de Golgo hoogvlakte via de Serra Salinas, met prachtig uitzicht over de kust richting Porta Quau. Langs mediterrane maquis en eikenbos bereikt u de hoogvlakte waar u vervolgens wordt opgehaald voor de rit naar Santa Maria Navarrese. Hier zal u de komende twee nachten doorbrengen in een leuk familiehotel vlak bij de zee. Deze avond kunt u dineren in het restaurant van het hotel.

Hotel *** Santa Maria Navarrese – HB
Afstand : 13.5 km. Ca. 4/5 uur lopen

Eventuele extra dag
Op deze extra dag heeft u de mogelijkheid om te wandelen door het Codula di Luna Gorge naar de prachtige kleine baai van Cala di Luna met een schitterend wit zandstrand. Na het ontbijt wordt u naar de start van de wandeling, in de buurt van Teletotes, tussen Baunei en Dorgali, gebracht. Vanaf hier kunt u, via een smal pad en langs een uitgedroogd riviertje, helemaal naar beneden lopen naar de kust. U kunt de meest bizarre rotsformaties bewonderen tijdens de wandeling tussen kleurrijke oleanders.
Aan het einde van de wandeling komt u bij het zandstrand Cala Luna Beach, een ideale plek voor een verfrissende duik. U wordt opgehaald door de boot voor de terugreis naar Santa Maria Navarrese. U vaart langs hoge verticale rotswanden over de kristalheldere zee. In de avond bent u vrij om uit eten te gaan.

Hotel *** Santa Maria Navarrese – BB
Afstand: 12 km. Ca. 4 uur wandelen

Dag 6

sardinie-pedralongaUw laatste wandel dag is gewijd aan de wilde kust direct ten zuiden van Santa Maria Navarrese. Na het ontbijt loopt u van uw hotel door het dorp Santa Maria Navarrese over een pad dat u leidt naar het zuiden. U loopt langs de steile rotsachtige kust in de richting van de kalkstenen monoliet van Pedra Longa. U komt door geurige mediterrane maquis bezaaid met wilde bloemen en kleine schaduwrijke plekken van eikenbomen. Tijdens dit eerste deel van de wandeling kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de spectaculaire kust van de Golf van Orosei en de torenhoge Pedra Longa.
Na aankomst op de gigantische vooruitstekende rots, uit de zee, kunt u naar beneden afdalen naar de basis voor een aantal indrukwekkende uitzichten van beneden. Vanaf hier heeft u een ongelooflijk panoramische terugreis over een onverharde weg die u terugbrengt in de buurt van Santa Maria Navarrese. Het uitzicht omvat het geheel van de baai van Arbatax met lagunes en rode basalt rotsen met op de achtergrond de Ogliastra Mountain Ranges. Aan het einde van de wandeling neemt u een korte steile afdaling terug naar Santa Maria Navarrese. In de avond bent u vrij om uit eten te gaan in een van de leuke restaurants in het kleine dorp.

Hotel *** Santa Maria Navarrese – BB
Afstand : 13 km. Ca. 3/4 uur lopen

Dag 7

Einde van de reis. Na het ontbijt gaat u met de bus Nuoro, waarvan u kunt reizen naar alle belangrijke steden van het eiland. Op verzoek kan er privévervoer geregeld worden voor u.

+31 0528 746013

Zoeken op website