Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Sicilië

 

Wandelvakantie naar de vulkanen van Sicilië

sardinie-pedralongaDe archipel van de Eolische eilanden, gelegen tegenover de noordkust van Sicilië, is een plaats van overweldigende natuurlijke schoonheid. Het gebied is vooral zo bijzonder door haar mooie vulkanische natuur. Op de eilanden van Lipari, Stromboli, Vulcano en Panarea, zijn de kleine vissersdorpjes verstopt onder hoge imposante vulkanische kegels, waarvan sommige behoren tot de meest actieve van de wereld. Hier zijn mens en natuur al eeuwenlang samen, soms gevolgen van dien. Het gebied staat op de lijst van werelderfgoed (UNESCO). Dat de vulkanische natuur extra vruchtbare grond is wordt bewezen door de goede wijnen die worden geproduceerd op de eilanden.

De ontwikkelingen voor het mogelijk maken van verantwoord en ecologisch “vulkanische” toerisme, heeft onlangs geresulteerd in een toename van de aanwezigheid van wandel toeristen van over de hele wereld op de eilanden, met respect voor de natuurlijke rijkdommen van het gebied. Bij een bezoek aan de Eolische eilanden, ontdekt u de uitgestrekte ebbenhout gekleurde stranden die contrasteren met licht gekleurde oevers.

Natuur van Sicilië, zijn vulkaan Etna en barok stad Catania

sicilie-etnaOp het “vaste land” van Sicilië vind je Europa ’s hoogste en nog steeds actieve vulkaan Etna.  Deze vulkaan heeft een imposante massa van meer dan 3350 meter hoogte, die de barokke stad Catania domineert. Dit is gelegen ten opzichte van het oosten van Sicilië. De zwarte stromen van lava en de uitgestrekte vlakten van het zwart zand op de top, maken de weelderige vegetatie op de lagere hellingen des te verrassender.
De top van de krater is voortdurend hervormd door explosieve activiteit en massieve lavastromen, het losbarsten in gloeiende fonteinen van as en gloeiende rotsen. Wandelen in het midden van deze indrukwekkende krachten van de natuur, het observeren van de gassen, de uitbarstingen en de lava die van de hellingen stroomt, maakt een geweldige ervaring los.

Tijdens de eerste helft van uw wandelvakantie verblijft u op de eilanden Lipari en Stromboli. Op deze eilanden zult u de wilde natuur en haar steeds veranderende geologische aspecten verkennen. U wandelt op de zwarte stranden en langs de ebbenhouten hellingen van de vulkaan. Ondanks haar constante uitbarstingen en de hete gassen, heeft u de mogelijkheid tijdens deze wandelvakantie te baden in de thermale bronnen en zwavelzuur modder.
Op Stramboli zal u een wandeling hebben onder begeleiding van een gids naar de vulkaan waar u de brute kracht zult ervaren. Er is voldoende tijd om de kleine dorpjes, uitgestrekt langs de kust, te ontdekken. Hier is het net alsof de tijd stil heeft gestaan. De bevolking zal u altijd begroeten met een grote glimlach.
sicilie-cataniaTijdens deze wandelvakantie krijgt u de mogelijkheid om te wandelen op de hellingen van de hoogste vulkaan van Europa. U zult getuige zijn van de littekens die achtergelaten zijn door in het verleden gelaten uitbarstingen. Ook krijgt u de mogelijkheid om met een gecertificeerde gids tot de top van de vulkaan te wandelen. Hier krijgt u te zien hoe uitbarstingen en lava stromen het  landschap gevormd hebben. De wandeltocht zal eindigen in Catania, waar u enkele prachtige barokke architectuur in het historische hart van de stad kunt bewonderen.

Moeilijkheidsgraad

Dit is een redelijk lichte wandeltocht, die geschikt is voor mensen die enige ervaring hebben met lopen en een goede algemene fysieke conditie hebben. De meeste wandelingen zijn op goed onderhouden paden, en soms op steil terrein. Mensen met ademhalings problemen kunnen klachten krijgen tijdens de wandelingen langs de zwavelzuur gebieden in verband met de dampen.  De gemiddelde looptijden zijn 3 tot  6 uur per dag.

 

+31 0528 746013

Zoeken op website