Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Toscane

 

toscane-via-francigena‘The essence of Tuscany’ is een betrekkelijk gemakkelijke wandelroute. Deze route is geschikt voor mensen die enige ervaring hebben met wandelen, en in goede conditie zijn. Door het uitgebreide wandelgebied volgt u ruwweg de sporen van het Via Francigena, één van Europa ’s belangrijkste wegen in de middeleeuwen. U zal tijdens de wandeling van dorp tot dorp lopen waar u een volle impressie van het wereldbekende Toscaanse landschap krijgt te zien. Het is de perfecte reis om de regio te ontdekken. Voor de liefhebbers van musea, kunst galerijen, Gotische en Romaanse cultuur is er ook genoeg te zien en te doen. Tijdens de wandeling heeft u genoeg tijd om ‘attracties’ in de regio te bezoeken.

Bezienswaardigheden

toscane-val'elisaU heeft de tijd om de historische dorpen, Colle Val d’Elsa en Montepulciano, van San Gimignano te bezoeken. Alle mooie middeleeuwse dorpen langs de Via Francigena en in de Val d’Orcia kunnen ook bezocht worden. Tijdens deze wandelroute worden een aantal van de meeste aantrekkelijke dorpen bezocht en bewonderd.

De nadruk van deze route is echter om van het platteland te genieten: de glooiende wijngaarden, de klaprozen in de lente en de wilde cyclamen in de herfst. Gelukkig zijn de meeste van deze bezienswaardigheden weinig veranderd in de afgelopen jaren. Tijdens de wandeling is het net alsof u tijdens een kop koffie een boek over Toscane zit te lezen. In dit boek kijkt u naar haar glooiende heuvels, getipt door een eenzame eikenboom of dennenboom. De weg met mooie cipressen ernaast zal u naar verre boerderijen in Toscane leiden.

Op het begin van de wandeling loopt u door de bossen en wijngaarden, gevolgd door de spectaculaire glooiende heuvels van de Crete Senesi met zijn uitgestrekte velden van tarwe en zonnebloemen. Uiteindelijk loopt u langs de glooiende heuvels van Val d’Orcia, bezaaid met pittoreske stadjes: hier wandelen is een onvergetelijke ervaring!

toscane-monteriggioniU brengt één nacht in het klooster van Monte Oliveto Maggiore door, welke als één van de mooiste kloosters van Toscane bestempeld mag worden. Dit is een typisch roodbaksteen klooster waar de monniken de orde van benedictijner nog steeds aanbidden. Overnachten is dan ook een onvergetelijke ervaring. De volgende historische dorpen zijn Buonconvento en Montalcino. Deze dorpen worden omringd door wijngaarden en San Giovse druiven, die bekend zijn om hun Brunello wijn. Daarna gaat u naar Val d’Orcia, een prachtig landschap met veel kleine dorpen: San Quirico, Pienza en Bagno Vignoni. Onze route eindigt in de stad Montepulciano waar middeleeuwse architecturen en wijngaarden langs het landschap liggen.

+31 0528 746013

Zoeken op website