Vakantie naam: {{Trip}}

Voornaam:
Achternaam:
E-mail:
Telefoonnummer:
Ga akkoord met de algemene voorwaarden

Wandelvakantie Umbrië

 

Bergdorpen van Umbrië en langs de oude wandelpaden

Italië heeft een groen hart, het is een genot om langs en door de mooie weilanden te wandelen. De bergdorpen van Umbrië zijn misschien niet zo bekend als het Toscaanse landschap, maar misschien wel minstens zo mooi! U loopt van dorp tot dorp en krijgt een volledige inkijk in het mythische landschap van Umbrië. Als eerste zal u door de bossen en wijngaarden wandelen, daarna door de aflopende heuvels tussen de spectaculaire bergachtige dorpen van Trevi, Spello en Assisi.

Bovendien is Umbrië een regio met culturele schatten, variërend van het wereldberoemde Asissi met zijn indrukwekkende basiliek gewijd aan St. Francis tot de minder bekende kleine middeleeuwse dorpen zoals Trevi, Spello en natuurlijk het wonderschone Romeinse dorp Spoleto. U heeft natuurlijk de tijd om deze historische dorpen te bezoeken en de mogelijkheid om de vele mooie middeleeuwse kloosters te bezoeken die langs de pelgrimswegen staan. Ook is er een mogelijkheid om 2 nachten in één van de mooiste kloosters te verblijven.

De nadruk van deze route is echter om van het platteland te genieten. Vervolgens wandelt u langs glooiende heuvels, klaprozen in de lente en wilde cyclamen in de herfst. Veel van deze bezienswaardigheden zijn weinig veranderd door de jaren heen. U loopt in een rustig tempo van hoogtepunt naar hoogtepunt in het mooiste gebied van midden-Italië. De route eindigt in Assisi, maar kan worden uitgebreid met één of meer dagen in Perugia, de mooie en levendige hoofdstad van deze regio.

Moeilijkheidsgraad

Dit is een betrekkelijk makkelijke route die geschikt is voor mensen die enige ervaring hebben met lange wandeltochten en in goede conditie zijn. De route gaat door een uitgebreid wandelgebied. Zo kunt u de weg volgen van de middeleeuwse pelgrimsstad Assisi naar Rome en de Romeinse Via Flaminia, een van de belangrijkste wegen in de Romeinse tijd.

umbrie-spoleto

 

+31 0528 746013

Zoeken op website